EUROPA WONDERLAND

Proiect curatorial
13 Octombrie – 10 Noiembrie 2020

ARTĂ CONTEMPORANĂ DESPRE NOI, CU TOȚII, PENTRU FIECARE


Joe Sweeney – Phone Box – leave a message for Europe
Installation, 2019

Europa Wonderland este un proiect care chestionează aspecte legate de context, identitate și politică prin intermediul unor lucrări ce se angajează deschis în procesul de tatonare a discursurilor puterii, plasând sub lentila critică legitimitatea unei Europe unite.

Europa este the land of wonder, tărâmul întrebărilor, al căutărilor, o realitate concretă și în același timp o utopie socio-politică.

Artiștii sunt atenți la fenomenele socio-politice actuale, filtrează și dezbat critic dinamica lumii actuale și propun totodată noi soluții de abordare artistică mizând, în momente complicate economic și cultural, pe producția artistică, dar și pe cercetare și dialog.

Europa Wonderland este un spațiu de căutare, cercetare, interogare, un spațiu de identificare a instrumentelor prin care cetățenii pot ajunge la forme de solidaritate, parteneriat, empatie și stabilitate. Artiștii din selecția curatorială vor produce opere dedicate acestui proiect, vor folosi atât spațiul public cât și cel privat, dar și spații alternative și vor susține prezentări, dezbateri și workshopuri.

Curator: OLIVIA NIȚIȘ

Artiști: MATEI BEJENARU ➤ CĂTĂLIN BURCEA ➤ COSMIN HAIAȘ ➤ DELIA POPA ➤ DECEBAL SCRIBA ➤ VALERIU ȘCHIAU ➤ ZOIȚA

Expoziția se va putea vizita la Garnizoana Militară din Piața Libertății, Timișoara.