Stiri

Educație cinematografică în școlile din Timișoara și vestul țării

CinEd 2.1.- Let’s watch together: Program de educație cinematografică pentru tineri

 

Asociația Culturală Contrasens a pregătit pentru anii 2022-2024 un program amplu de proiecții de film, ateliere pentru elevi și formări pentru profesori.

CinEd 2.1 este un program strategic și structurat de educație cinematografică destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani.

Programul începe în luna octombrie cu 6 proiecții de film organizate la Cinema Victoria, cu un program de retrospectivă dedicat regizorului Fassbinder în luna noiembrie, organizat împreună cu Centrul Cultural German Timișoara, cu o serie de ateliere de educație cinematografică în școli și cu sesiuni de formare pentru cadre didactice.

“Ne-am propus ca până la finalul acestui an și în anul ce urmează să aducem cât mai mulți tineri la cinema! Scopul nostru este să încurajăm tinerii din Timișoara și județ să descopere bogăția și diversitatea filmului european, dezvoltând în același timp capacitatea pentru gândirea critică și cunoașterea conceptelor de limbaj cinematografic. Proiecțiile de film vor fi urmate de ateliere de educație cinematografică organizate în școlile înscrise în program.” (Andrea Reisz, director program CinEd Romania, Asociația Culturală Contrasens)

Participarea la toate activitățile din cadrul programului este gratuită.
Profesorii care doresc să se înscrie în programul CinEd pentru a participa cu clasa la proiecțiile de film sau la ateliere, în anul școlar 2022/23, sunt invitați să completeze următorul formular: https://forms.gle/KJWmdX9o252ZB3UF6

Iar profesorii care vor să fie implicați în proiect și care sunt interesați în folosirea filmului și educației cinematografice la clasă se pot înscrie la sesiunile de formare organizate de Asociația Culturală Contrasens în datele de 28 (sesiune formare online) și 29 octombrie (sesiune formare la sediul asociației). Pentru înscrieri: https://forms.gle/TokHTwWwQLYCjfho6

Mai multe detalii despre program, ateliere și filme se găsesc pe site-urile: www.accontrasens.ro/cined/ și www.cined.eu/. Pentru mai multe informații îi puteți contacta pe cei din Asociația Contrasens la asociatia.contrasens@gmail.com.

 

———————

CinEd 2.1 face parte din CinEd – proiectul european de cooperare cofinanțat prin programul Europa Creativă / MEDIA al Uniunii Europene dedicat educației cinematografice.

Proiect co-finanțat de AFCN, Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte – în cadrul apelului Cultura în prezent și de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *