Stiri

Apel pentru artiști: concurs de afișe | expoziția On Her Side/De partea ei

APEL către artiste și artiști, ilustratori, graficieni, designeri…și nu numai: studenți, masteranzi, doctoranzi sau cu studii încheiate, pentru realizarea unei serii de afișe On Her Side/De partea ei.

—->termen limită de înscrieri: 25 august 2022

Înscrie-te aici: https://forms.gle/Lf9M82QJeJxegySe9

Niciodată nu vor fi rostite suficiente cuvinte pentru a vindeca durerea din sufletul și din mintea unui om. Niciodată nu va fi simplu să vorbim despre lucrurile pe care facem eforturi să le ascundem în labirinturile vieții — încercând să minimalizăm efectul devastator pe care acestea îl au asupra noastră. Poate nu vor fi rostite suficiente cuvinte din nepricepere. Din teamă. Sau pur și simplu din rușine.

On Her Side/De partea ei este un proiect care are ca scop creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a problematicilor legate de violența de gen și a ciclului de abuz împotriva femeilor, pentru un public cât mai larg, prin crearea unui produs artistic complex (cercetare-producție-expoziție-program de mediere-arhivă) de către o echipă multidisciplinară (artiști, sociologi, mediatori, ONG, supraviețuitoare ale actelor de violență); și ca obiectiv general asumat: sensibillizarea publicului în vederea combaterii violenței de gen și contribuția la conștientizarea la scală largă a formelor de violență împotriva femeilor.

On Her Side/De partea ei așază în fața noastră o pagină albă, pe care cuvintele devin semn și imagine, deoarece traumele, indiferent de forma lor fizică sau verbală, lasă întotdeauna semne.

Date tehnice:
Fișierele transmise trebuie să conțină imagini în format tip portret, cu dimensiunea de print 841 mm x 1189 mm, rezoluție pentru tipar (minimum 300 dpi), grayscale, bleed 5 mm pe laturile imaginii.
SUGERĂM folosirea lettering-ului ca formă de reprezentare vizuală a mesajului, precum și utilizarea nonculorilor.
Printul pe expozitor se realizează pe banner poliplan, iar afișul A2 pe Premium Poster Paper de 140gr/mat
Fiecare artist poate trimite maximum 3 propuneri de afiș.

Vom selecționa 30 de lucrări. Lucrările selecționate vor fi expuse în spațiul public – Piața Unirii din Timișoara – pe toată durata expoziției și itinerată în Reșița în 2023. Vom tipări și o serie mică de afișe A2 pe care le vom expune în instituții, piețe, spații culturale. Vom realiza o serie de 100 cărți poștale pentru fiecare afiș, oferite gratuit vizitatorilor expoziției. Vom organiza tururi ghidate și vom include seria de afișe în programul de mediere culturală. Artiștii selecționați vor fi incluși în catalogul expoziției, pe care îl lansăm pe 15 octombrie 2022.

Calendar:
25 iulie – 25 august 2022 Apel deschis pentru înscrieri: https://forms.gle/Lf9M82QJeJxegySe9
26 – 31 august 2022 Jurizare și selecția a 30 de afișe
1 septembrie 2022 comunicarea rezultatelor selecției.
Artiștii selecționați vor primi un email de confirmare.
1 – 30 octombrie 2022 Expoziție: Centrul de Proiecte Timișoara, parter, curte, mansardă, Piața Unirii.
Vernisaj 1 octombrie 2022 / Finisaj 30 octombrie 2022.

Membrii jurului de selecție sunt:
Dana Sarmeș, curatorul expoziției
Simona Constantin, co-curatorul expoziției
Suzana Dan, artist vizual, co-curatorul expoziției în spațiul public
Flavia Țună, designer
Sorin Vreme, artist vizual

__________

ON HER SIDE | DE PARTEA EI – este un proiect artistic multidisciplinar cu miză socială despre și împotriva agresivității, violenței și abuzului asupra fetelor și femeilor. Fiinanțat de AFCN, Ministerul Culturii – în cadrul apelului Acces, Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte în cadrul apelului Cultura în prezent, Consiliul Județean Timiș în cadrul apelului TimCultura.

Curatori: Dana Sarmeș, Simona Constantin
Artiști invitați: Ana Adam, Liliana Basarab, Irina Botea Bucan, Ciprian Chirileanu, Claudiu Cobilanschi, Suzana Dan, Jon Dean, Simona Homorodean, Pusha Petrov, Lea Rasovszky, Renee Renard, Ioana Stanca, Iulia Toma.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorilor. Finanțatorii nu sunt responsabili de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

Foto: imagine din lucrarea Red, artist: Ardan Özmenoğlu, din cadrul expoziției Europa Wonderland (2020)

5 thoughts on “Apel pentru artiști: concurs de afișe | expoziția On Her Side/De partea ei

 1. A.P spune:

  Buna! Se specifica dimensiunea de 841 cm x 1189 cm.
  Este o eroare? E o dimensiune atipica – poate 841 mm x 1189 mm? (A0)

  1. contrasens spune:

   Da, A0, mulțumim că ne-ați sesizat greșeaala

 2. User spune:

  Va rog sa platiti serviciile pe care le solicitati.

 3. Sigrid Cirjancij spune:

  Hello, oameni faini! doresc si eu sa particip cu fotografii. Pe pagina de inscriere apare ca se pot uploada fisiere doar PDF. Pot participa si fotografi? fisierele fiind de format JPG. Multumesc frumos!

 4. Iulia spune:

  Buna ziua,
  Linkul de inscriere da eroare, cum altfel m-as putea inscrie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *